Смисълът на живота е в българските лечебни растения

Български производители на натурална и билкова козметика от София откриват смисъла в живота като помагат на хора с козметика от лечебни растения.

Светлана Костова„Тази наша цел и любовта ни предпазват от егоизъм, лицемерие, агресия. За нас е важно да вярваме, че продуктите ни зареждат с добрина и вяра нашите клиенти. Водещото в нашата дейност е нашият девиз – Това е Лек”, разказва Светлана Костова, ръководител на дейността и съосновател на търговската марка „е Лек”.

Идеята за започване на производството е нейна и датира от 2012 година, когато екипът около нея се е насочил към по-сериозно и задълбочено изучаване на въздействието и лечебната сила на българските билки. Любовта към природата и в частност към билките е вдъхновена от майката на Светлана. „С нейна помощ осъзнах, че нашата страна е изключително богата на множество лечебни растения. Дълги години в нашето семейство се занимавахме с изучаване и приложение на билки и лечебни растения. В тази си дейност се срещахме с много хора със здравословни проблеми и станахме свидетели на влиянието на билките върху човека и неговото здраве”, обяснява още Светлана, майка на две деца и отскоро горда баба на внучка.

Първият продукт на „е Лек” е мехлемът с Невен, който се появява през 2013 година и насърчава екипа да еЛек мехлем от Невенсъздава нови изделия с разнообразни лечебни растения. „Всеки от продуктите ни си има своя собствена история. Общото е, че всички рецепти и формулации са наши авторски. В началото започнахме с мои авторски разработки, в последствие се включиха и останалите от екипа със своите предложения. Обикновено идеята за нов продукт се ражда в разговор, споменаване на проблем. Не малко от идеите за продуктите ни са провокирани и от настоящи клиенти”, разяснява ни бившият преподавател и настоящ предприемач Светлана.

Днес, екипът на Светлана се състои от дизайнер, технолог производство, консултант по хранене, консултантеЛек продавач във фирмен магазин, консултанти в областта на маркетинга и социалните мрежи. Всички те успешно реализират иновативните си продукти, в които са вложени единствено биосертифицирани и органични съставки – натурални масла, смоли, пчелни восъци, маслени извлеци от билки. За всяка една съставка, вложена в крайния продукт те получават сертификат, удостоверяващ биологичния ѝ произход.

За създаване на част от продукцията си екипът се вглежда в древното познание за силата на българските лечебни растения. В имената „Вранас”, „Дайва” и „Хатона” се таят корени със значение Божи дар и Изцеление. Именно с тези имена екипът на „е Лек” е кръстил част от сериите си продукти, които можете да разгледате и купите от онлайн магазина WWW.BGSTANDARD.EU, в категорията „Козметични продукти”.

Биологичните продукти на „е Лек” са все по-търсени от доволните клиенти на марката, именно затова екипът на Светлана успява, освен да произвежда полезни масла, лосиони и балсами, да си постави и една по-висша цел, за която ни разказват с вдъхновяващи думи: „Мечтаем да преодолеем гнева, да обуздаем агресията и насилието, и да изградим единство в този така разделен свят”.

Автор: Георги Кардашев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *