Новини

основатели на сайта bgstandard.eu
ДОБРЕ ДОШЛИ!
Sticky
Вярваме, че всеки продукт произведен в България, носи в себе си духа на хилядолетните български традиции. Знаем, че всеки оригинален български продукт, независимо от отрасъла, в който е произведен, е резултат от много усилия, опит и постояноство. Често зад успеха на стоките произведени в България стои трудолюбието на българското семейство, което обича своите земя, народ и език. Именно тази ценност налага уникален стандарт за качество на българските продукти. Създадохме .
Приказка с аромат на курабии
Приказка с аромат на курабии
Почти винаги в края на приказните истории титаничните герои преодоляват върхове, любовта разцъфва в красива целувка и въобще всичко завърша по мед и масло. Разбира се ние винаги помним края на приказките, но често забравяме началото им… В сладкарско ателие „Tita cakes” започва всяка сладострастна история от нашия живот! Всяко наше житейско събитие е съпътствано от незабравим, вълшебен послевкус, който задължително се вдъхновява от таланта на неповторимата прима в .
Елегантността изисква минимализъм
„Вярваме, че повечето жени носят ненужни неща в големите си чанти, затова „Lovely bags” са с по-малък размер, но все пак достатъчно големи, за да поберат най-важните женски принадлежности”, с тези думи започва разговорът ни с Александра Петрова от София. Тя живее между Белград и София, и e единственият за България и региона официален вносител на дамски чанти с марката „Lovely Bags”. „Елегантността изисква минимализъм!”, усмихнато продължава тя и .
rose and pepper slider
Шал, Шевица и Винсент Ван Гог
„Шал, шевица и Винсент ван Гог” – това е щастливото заклинание, което предопределя предприемаческата съдба на Светлана Суркова и нейната дъщеря Александра. Двете са основатели на модния бранд „Rose&Pepper” и днес успешно произвеждат шалове и бандани със стилизирани дизайни от принтове на традиционни български шевици и орнаменти. Идеята за този бизнес спохожда Светла при едно от посещенията ѝ в Истанбул, когато изпитва възторг от огромното количество шалове с източни .
Смисълът на живота е в българските лечебни растения
Български производители на натурална и билкова козметика от София откриват смисъла в живота като помагат на хора с козметика от лечебни растения. „Тази наша цел и любовта ни предпазват от егоизъм, лицемерие, агресия. За нас е важно да вярваме, че продуктите ни зареждат с добрина и вяра нашите клиенти. Водещото в нашата дейност е нашият девиз – Това е Лек”, разказва Светлана Костова, ръководител на дейността и съосновател на .
колаж със снимки на скелет направен от прежда
Българският Пинокио се казва Кокалчо
Кокалчо е скелет с органи направен изцяло от прежда, а негов създател и вдъхновител е „Момичето с куката”. Зад този псевдоним стои Генка Гуленова-Янева от София, която от 2015 година насам намира успокоение от натовареното ежедневие на майка и работеща жена в плетенето. Истинската страст към плетенето се родила, когато нейна приятелка я помолила да изплете човешки скелет за любознателния й син. „Това беше огромно предизвикателство и истинска школа .
X